Stranice

utorak, 18. veljače 2014.

Američke krafne


Krafne? Super. Krafne prelivene čokoladom? Milijun puta bolje!! Definitivno jedan od recepata koji će od sad biti češće na repertoaru, ne samo za fašnik.

SASTOJCI: 

50 dag brašna
2 jaja
10 dag šećera
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
1 suhi kvasac
1 dcl mlijeka
5 dag rastopljenog maslaca
+čokolada i maslac za ukras


PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka napravite tijesto, razvaljajte na 1,5 cm debljine i režite veličine kakve želite. U sredini napravite rupice, posložite u namašćeni pleh za pečenje i ostavite 45' da miruju. Zatim ih premažite otopljenim maslacem i pecite u pećnici 20' na 180°C. Pečene umočite u čokoladu rastopljenu sa malo ulja i ostavite da se ohlade. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Tijesto nakon valjanja može biti i malo deblje, neće škoditi. Pazite da ih ne prepečete jer struktura kolača je slična keksima i ako se previše ispeku, postanu tvrdi.






Do čitanja!
Slavka




Nema komentara:

Objavi komentar