nedjelja, 11. svibnja 2014.

Slana povrtna torta




S obzirom da su zadnjih nekoliko postova bile torte, i s obzirom da ja volim praviti torte, evo još jedne u nizu krasotica, ovaj put u slanoj verziji. Slane torte su iznimno jednostavne za izradu, a svojim efektnim izgledom i nepogrešivim okusom zadovoljiti će i najstrože nepce.

SASTOJCI:

250 g brašna (glatkog)
150 g svježeg sira
1 dcl ulja
1 jaje
1 prašak za pecivo
sol
brokula
cvjetača
150 g goude
300 ml slatkog vrhnja
1 jaje+žumanjak
vegeta
papar
100 g slanine

PRIPREMA:

Od brašna, svježeg sira, jednog jajeta, ulja, soli i praška za pecivo napravite glatko tijesto i ostavite u hladnjaku pola sata. Brokulu i cvjetaču prokuhajte u slanoj vodi, kad omekšaju, ocijedite i ostavite da se malo ohlade. Pomiješajte naribanu goudu, slatko vrhnje, jaje i žumanjak, vegetu i papar da dobijete kompaktnu masu. Slaninu narežite na trakice ili kockice. Odmoreno tijesto stavite u namašćeni kalup tako da tijesto prekriva i stranice kalupa, kao mala ograda. Posipajte dijelom slanine, zatim ravnomjerno složite brokulu i cvjetaču, na to stavite ostatak slanine i sve prelijte smjesom od sira i vrhnja. Pecite u pećnici 45'na 180°C. Nakon pečenja kratko ohladite i poslužite uz sezonsku salatu. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Tijesto u kalupu malo izbodite vilicom da se tokom pečenja ne bi napuhalo. Možete koristiti kuhanu šunku umjesto slanine ili čak komadiće kuhane piletine. Isto tako možete dodati i grašak, mrkvu ili kukuruz. Kao i svaki recept, i ovaj si u potpunosti možete prilagoditi, od vegetarijanskog do isključivo mesnog. Probajte ;)








Do čitanja!
Slavka


Nema komentara:

Objavi komentar