subota, 19. srpnja 2014.

Vrtno blago-vegetarijanski mix





Pravo je bogatstvo imati svoj komadić raja u kojem možete uživati u plodovima napornog rada. Ne morate imati ogromnu količinu zemlje da bi uzgojili vlastito povrće, dovoljno je par tegli zemlje na balkonu da zazelenite svoj tanjur. Vjerujte mi, nema boljeg osjećaja od toga da imate namirnicu za koju u potpunosti znate da je sigurna i kvalitetna jer ste ju sami uzgojili. Za vrućih ljetnih dana najradije odem u vrt i pustim mašti na volju. Jer realno gledano, šta god da izaberem, ispadne odlično :)

SASTOJCI:

krumpir
mrkva
cikla
kelj
blitva
mahune
peršin
luk
češnjak
začini
+jaje, brašno, krušne mrvice

PRIPREMA:

Krumpir, mrkvu i ciklu izrežite na kolutiće i skuhajte u slanoj vodi. Kad omekšaju napravite pire uz dodatak maslaca i mlijeka. Na malo ulja popržite luk i češnjak, zatim dodajte kelj, lagano pirjajte nekoliko minuta, dodajte blitvu, podlijte vodom i kuhajte 15ak minuta. Pred kraj, kad sva tekućina ispari, začinite i dodajte nasjeckani peršin. Mahune blanširajte, osušite, panirajte (brašno, jaja, mrvice) i pohajte. Korjen peršina sam također kratko prokuhala i ispasirala a onda sam mu dodala jaje i malo brašna koji su mi ostali od panade i tako su nastali popečci od peršina koji su sa jogurt umakom savršeni. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Ja sam se malo otela kontroli pa sam sve te namirnice iskoristila u jednom jelu sa više segmenata. Naravno da se možete odlučiti samo za jednu varijantu, a također možete raditi i vlastite kombinacije. Pohane mahune su nešto novo, što sam tek nedavno otkrila i oduševile su me. Ako volite pohane tikvice, ovo ćete obožavati. ;)





Do čitanja!
Slavka



Nema komentara:

Objavi komentar