utorak, 11. veljače 2014.

Novo lice tradicije



Slavonka sam. Volim sve domaće delicije koje spadaju pod "slavonsko". A tko nije čuo za krumpirove police sa špekom ili domaću kobasicu (kulen) sa svježim sirom, vrhnjem i paprikom. I sve je to super, ali kako nekom izvana prezentirati tradiciju? Pa sam došla na ovu ideju. Svi sastojci su tu, samo u lagano izmjenjenom aranžmanu. Nadam se da će vam se svidjeti moja obrada tradicije na malo moderniji način ;)


SASTOJCI:

1 kg krumpira
50 dag slanine (špek, panceta..)
4 jaja
2 žličice mljevene slatke paprike (može i ljuta)
4 žlice brašna
3 žlice kiselog vrhnja
1 prašak za pecivo
sol
50 dag svježeg kravljeg sira
kobasica ili kulen

PRIPREMA:

Krumpire ogulite i zarežite na ploškice, ali pazite da ne prerežete do kraja. U svaki "džepić" stavite komadić slanine. Posolite, popaprite i pecite 30' na 180°C.
Za roladu napravite snijeg od bjelanjaka, žumanjke istucite sa paprikom, soli i vrhnjem pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka i pecite 7' na 200°C. Pečeni biskvit odmah zarolajte i tako zarolanog ohladite. Ohlađenog premažite sa smjesom sira i vrhnja i na vrh posložite kobasice. Zarolajte i poslužite uz salatu. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Rolada može biti i zelena ako u nju dodate malo kuhanog špinata ili ljubičasta od cikle. I punjenje možete promjeniti. Popularan je ajvar, suha vratina, kukuruz, gljive..sve što vam odgovara.




















Do čitanja!
Slavka


Nema komentara:

Objavi komentar