utorak, 12. kolovoza 2014.

Zapečena tjestenina s tikvicama



Za vrijeme ljetnih vrućina svi tražimo nešto brzo i lagano. a sad je i sezona tikvica. Tikvice su jedna od onih relativno neutralnih namirnica koje se lako kombiniraju u raznim jelima. Tikvice i tjestenina, super kombinacija za vrući ljetni dan kad vam se ne da dugo kuhati a svejedno želite nešto fino. A sve je mrvicu bolje kad se zapeče da sirom ;)


SASTOJCI:

500g tjestenine po vlastitom izboru (ja sam radila domaće široke rezance)
250g tikvica
2 dcl vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
sol, papar, vegeta
1 dcl slatkog vrhnja
2 jaja
150g goude + za posipavanje


PRIPREMA:

Tjesteninu skuhajte al dente. Na malo biljnog ulja prepržite na ploškice nasjeckan češnjak, a zatim dodajte na trakice narezane tikvice i odmah posolite. Sol izvlači vodu iz tikvica pa na taj način ne morate dodavati dodatnu vodu a tikvice se brže skuhaju. Kad sva tekućina ispari dodajte skuhanu tjesteninu i prelijte vrhnjem za kuhanje. Pustite da proključa i začinite vegetom i paprom. Prebacite smjesu u vatrostalnu posudu i prelijte smjesom od jaja, slatkog vrhnja i naribane goude. Posipajte ostatkom krupno naribanog sira i zapecite u pećnici dok ne dobije zlatnu koricu. I to je to. Dobar tek!


SAVJET+: Možete dodati i razno drugo povrće ako vam  tikvice ne odgovaraju, a za dodatno šarenilo možete ubaciti kockice kuhane mrkve ili kukuruz. Poslužite sa kiselim vrhnjem ili jogurt umakom za dodatno osvježenje a tjesteninu možete servirati i toplu i hladnu, zbog toga je idealna za pripremu dan ranije.









Do čitanja!
Slavka


Nema komentara:

Objavi komentar