ponedjeljak, 28. listopada 2013.

Tjestenina sa crvenim radičem


Znaš onaj osjećaj kad hoćeš nešto, i muvaš se po kuhinji, i nemaš pojma što hoćeš. To mi se često događa, i upravo u takvim trenutcima dobijem inspiraciju za nova jela. Okrenem se tako oko sebe, spazim tjesteninu, pa zavirim u hladnjak i izvučem sir i vrhnje. Ali ipak je jesen. Šta bi to mogla dodati da cijelo jelo "digne" i da mu tu notu jeseni koju obožavam. I ugledam zvijezdu svoje kreacije. Mr.Crveni Radič. Malo je reći da je ispalo prefino... :)


SASTOJCI:
250 g širokih rezanaca
1 glavica crvenog radiča
100 g sira trapista
2 žlice kiselog vrhnja
maslac
sol, papar

PRIPREMA:
Radič narežite na trakice i popržite na maslacu. Dodajte kiselo vrhnje i kuhanu tjesteninu. Naribajte trapist i sve začinite. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+:Da smanjite gorčinu radiča, možete dodati malo šećera i limunovog soka.

Do čitanja!
Slavka


Nema komentara:

Objavi komentar