Ovo je jedna od onih torti kraljica bez kojih ne prolazi niti jedno obiteljsko slavlje. Ne samo da je super fina, nego je ima jako puno, podložna je promjenama i jako jednostavna za napraviti, što je uvijek plus. I ne peče se, to bi trebala napomenut za sve one koji strahuju od pećnice. ;)
SASTOJCI:
6 žlica brašna
3 žlice gustina
20 dag šećera
1 l mlijeka
25 dag margarina
50-60 dag petit keksa
2 vrećice vanilin šećera
20 dag mljevenih badema
10 dag čokolade
3 kg banana
1/2 l slatkog vrhnja
POSTUPAK:
Brašno, gustin i šećer skuhajte kao puding u mlijeku da dobijete gustu kremu. U ohlađenu kremu dodajte margarin i dobro sjedinite. Zatim kremu podijelite na 3 jednaka dijela. U prvi dio dodajte vanilin šećer, u drugi mljevene bademe, a u treći rastopljenu čokoladu. Dublji protvan obložite folijom i neka vam dio folije viri van jer će vam trebati kasnije. Na dno složite red petit keksa umočenih u mlijeko, prvu kremu ravnomjerno rasporedite po keksima, pa po kremi složite polovice banana (banane se režu po dužini i slažu tako da glatka strana od reza dođe na vrh a konveksni dio bude uronjen u kremu). Na banane ide sljedeći red keksa, druga krema, pa banane, zatim treće red keksa, treća krema, banane i na kraju opet keksi. Prekrijte ostatkom folije, dobro zamotajte i pritisnite na vrhu. Tortu je najbolje ostaviti tako zamotanu preko noći da se dobro stisne, ali bit će joj dovoljno i 5,6 sati. Kad je spremna za ukrašavanje, odlijepite gornji sloj folije, stavite tacnu na kojoj ćete tortu poslužiti i izvrnite tortu iz protvana. Zbog folije je to dječja igra. Zatim samo odvojite ostatak folije i vaša torta je gotova. Sad je samo po želji ukrasite, ja je uvijek premažem šlagom jer je tako još ukusnija. I to je to. Dobar tek!
SAVJET+: Umjesto badema možete staviti orahe ili lješnjake, čak i kokos, možete napraviti samo jedan fil po želji, ja sam imala verzije kad je bila samo čokolada u svim slojevima. Ima još verzija ove torte, u nekima ide i do 5 kg banana a u fil idu gumeni i žele bomboni. Stvarno si ju možete u potpunosti prilagoditi i iznutra i izvana. Jednom sam je čak radila u kalupu srcu i ispala je savršeno. Probajte i oduševite se i vi ;)
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar