ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

Pohane palačinke - vegetarijanska verzija



Jednostavno, brzo i fino. To je to. Uz to je i zeleno i zdravo. I fino. To su palačinke. I povrće. I to je fiiinooo!!! Ja sam se itekako iznenadila. Znate onaj osjećaj kad se muvate po kuhinji, hoćete nešto ali ne znate točno što pa otvarate frižider i kuhinjske ormariće u potrazi za "nečim"? Meni se to događa STALNO. Tad najčešće izmišljam nove stvari i povremeno nabasam na ovakve dragulje. Let's just say, fino je!!

SASTOJCI:

blitva
grašak
mrkva
paprika
luk
3 žlice kečapa
1 jaje
3žlice mlijeka
+jaja, mlijeko, brašno za palačinke
+jaja i brašno za panadu

PRIPREMA:

Mrkvu i papriku nasjeckajte na trakice. Svo povrće (osim luka) kratko blanširajte. Na malo biljnog ulja propirjajte luk a zatim dodajte napola kuhano povrće i nastavite pirjati. Začinite po želji i po potrebi dodavajte vodu (još bolje ako imate povrtni tmeljac) dok povrće sasvim ne omekša. Zatim dodajte kečap i jaje razmućeno sa mlijekom i miješajte dok se smjesa ne zgusne. U međuvremenu ispecite palačinke i pustite ih da se malo(ne do kraja) ohlade. Svaku palačinku nadjenite sa malo povrtnog nadjeva, zarolajte i uvaljajte u brašno, jaja pa ponovno brašno. Pecite na masnoći dok ne dobiju zlatnu boju. I to je to. Dobar tek!


SAVJET+: Pazite da ne prepečete palačinke jer će tada postati žilave i bit će vam teško zarolati ih. Radije ih ostavite bljeđe jer će se svejedno peći ponovno. Možete dodati kiselo vrhnje u smjesu, a povrće je, naravno, kao i obično, potpuno prilagodljivo, stavite ono što volite ili imate pri ruci. U svakom slučaju, zanimljivo iznenađenje koje posluženo uz finu sezonsku salatu nikoga neće ostaviti ravnodušnim ;)



Do čitanja!
Slavka


Nema komentara:

Objavi komentar