četvrtak, 16. listopada 2014.

Slatko pecivo-star edition



U školi moga malog brata obilježavaju se dani kruha. Ja sam dobila zadatak da mu složim nešto zanimljivo i fino. Zahvaljujući internetima naišla sam na zanimljivu ideju koju sam onda, naravno, doradila po svom. Evo i recepta ;)


SASTOJCI:

60 dag brašna
5 dag maslaca
1 dcl ulja
4 dcl mlijeka
1 svježa germa
1 žlica šećera
sol
pekmez od šljiva i sezam za posipanje

POSTUPAK:

Mlijeko umlačite, dodajte šećer i germu i pustite da se rastopi. U brašnu napravite udubinu i u nju ulijte mlijeko sa germom. Malo promješajte i ostavite da se zapjeni (oko 15 minuta). Zatim dodajte omekšali maslac i ulje i posolite. Zamijesite glatko tijesto i razdijelite u 4 loptice. Svaku lopticu razvaljajte na pola centimetra debljine, premažite pekmezom i prekrijte sljedećim komadom tijesta. Kad završite sa svim slojevima na vrh stavite tanjur i odrežite višak tijesta koji viri sa strane. Zatim u sredinu stavite čašu pa oko nje tijesto zarežite na 16 jednakih dijelova. Uzimajte po dva komada i rotirajte ih 2 puta  jedan od drugog. Premažite jajetom i pecite 20'na 200°C.  I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: U originalu se tijesto maže nutellom, ali pošto sam ja radila za školsku djecu odlučila sam se za ovu "zdraviju" varijantu sa pekmezom. Rezultat je vizualno isti. Po želji možete dodatno ukrasiti sezamom ili makom.


Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar