nedjelja, 27. siječnja 2013.

Stari kruh ne mora se bacati

Uzmite u obzir da je bačeni kruh ujedno i bačeni novac. Sljedeći savjeti pomoći će vam da doskočite ovoj lošoj navici.

Zamrznite ga
Kruh star nekoliko dana u zamrzivaču može  izdržati i do tri mjeseca. Nakon što ga izvadite, premažite ga s malo vode ili ulja i zagrijte u pećnici ili mikrovalnoj. Korica će biti hrskava, a iznutra će biti topao i mekan. Ovo je idealno riješenje kad vam treba kruh a obližnja pekara je zatvorena.

Spremite musaku
Stari kruh idealan je dodatak musakama s mesom, gljivama i povrćem. Izrežite kruh na kriške ili kockice, prelijte ga velikom čašom mljeka i po njemu rasporedite tikvice, sir, gljive, patlidžane, povrće ili meso. Prelijte preljevom od mljeka, jaja i začina i pecite u pećnici oko pola sata.

Dodajte ga juhi
Francuzi su od ovog dodatka napravili specijalitet. Nasjeckajte stari kruh na kockice, osušite ih i dodajte u juhu umjesto tjestenine.

Napravite krušne mrvice
 Domaće krušne mrvice zdravije su i jeftinije od kupovnih. Stari kruh zapecite u pećnici dok se potpuno ne stvrdne i zatim ga izmrvite rukom, štapnim mikserom ili u blenderu.

Ispecite bruskete
Stari kruh bolji je izbor za ovo jelo jer bolje za sebe veže ostale sastojke od mekanog. Natopite ga maslinovim uljem i pospite željenim začinima i češnjakom. Zapecite ga u pećnici i nakon toga na njega stavite narezanu rajčicu, pršut, sir, salatu ili neki ukusan namaz.
Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar