nedjelja, 17. ožujka 2013.

Studentski ručak by Slavka #3



ZABAVNO PILE


SASTOJCI:

pileća prsa
šampinjoni
krumpir
luk 
meksički mix
začini po želji

PRIPREMA:

Napravite smjesu od soli, vegete, papra i slatke mljevene paprike. U to stavite piletinu i ostavite da odstoji dok pripremate krumpir. Manju glavicu luka nasjeckajte na sitne komade, a gljive nareže na četvrtine.  Krumpir pripremite za pomfri. Piletinu zapecite sa obje strane, i izvadite u tanjur sa strane. Na istoj masnoći popržite luk  i dodajte malo vode. Kad ispari dodajte gljive. Pecite dok ne ispari sva voda koju gljive puste. Vratite piletinu gljivama.  Pomfri ispecite, a povrće kratko skuhajte. I to je to. Dobar tek!

Recept drage kolegice Danči. :)


Do čitanja!
Slavka


srijeda, 13. ožujka 2013.

Studentski ručak by Slavka #2

PILETINA NA KINESKI


SASTOJCI:

pileća prsa
riža
mješavina povrća (kineski mix)
začini po želji (sol, papar, vegeta)
kiselo vrhnje

PRIPREMA:

piletinu izrežete na trakice, začinite po želji, i lagano popržite na maslacu dok ne omekša. Bitno je ne prepeći piletinu jer u tom slučaju postane žilava i suha. Meni obično bude dovoljno 15-ak minuta uz povremeno miješanje..
Kad je piletina pečena, izvadite ju i stavite u posudu sa strane, najbolje poklopljenu da zadrži toplinu. 
Zatim na preostalu masnoću od pečenja piletine dodajte povrće po želji. Može biti svježe ili smrznuto, ja osobno koristim kineski mix. Ako koristite smrznuto povrće, nije ga potrebno prethodno odmrzavati ;) 
I povrće začinite po želji. Vrijeme kuhanja povrća ovisi o tome kako kuhano povrće volite. Ja volim kad je al dente pa ga kuham kraće, osim toga, svo povrće u mixu je jestivo i u sirovoj verziji, tako da se ne morate brinuti zbog pretjerane termičke obrade. 
Još samo trebate rižu. Ja rižu kuham u omjeru 1:3, to znači da ako stavite 1 šalicu riže, dodat ćete 3 šalice vode. U vodu sa rižom dodajte vegetu i kuhajte dok riže ne omekša. Kad je riža kuhana, možete ju pomiješati sa povrćem, ali i ne morate.  Ja si još stavim i malo kiselog vrhnja, jer mi paše uz povrće, ali možete dodati stvarno bilo što. I to je to. Dobar tek!


Do čitanja!
Slavka