SASTOJCI:
Biskvit: 2 šalice brašna
2 šalice šećera
3/4 šalice kakaa
2 žličice praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
1 šalica vruće vode
Buttercream frosting: 150 g maslaca
300 g šećera u prahu
50 ml mlijeka
2 žlice kakaa
1 žlica instant kave
POSTUPAK:
Postupak je isti kao i obično, suhi sastojci u jednu, mokri sastojci u drugu posudu i sve sjedinite. Torta se peče 25' na 180°C ali provjerite čačkalicom jer nisu sve pećnice iste. Za kremu omekšali maslac dobro izmješajte sa šećerom i malo mlijeka, a kad krema postane kremasta dodajte kavu i kakao. Ja sam torti odrezala vrh koji sam iskoristila za nešto drugo, a ostatak sam prerezala na 2 jednaka dijela. Sloj između kora premazala sam tankim slojem frostinga i smjese od ostatka biskvita i džema od gorkih naranči. Cijelu sam tortu premazala jednoličnim slojem frostinga i tako ju pripremila za omot od fondana. I to je to. Dobar tek!
SAVJET+: Smjesa za tortu je dosta tekuća u početku, nemojte da vas to prepadne, ispeče se savršeno. Tortu možete ukrasiti i šlagom ili preliti čokoladnom glazurom, a ako radite sa fondanom, pazite da premaz od frostinga bude ravan kako bi se izbjegle sve neravnine i zračni mjehurići. Ja sam fondan napravila 15-ak dana ranije jer sam radila figurice, a za valjanje sam ga pripremila tako što sam ga 2 minute zagrijala u pećnici, a zatim ponovno dobro umijesila. Recept za fondan možete naći ovdje! Isto tako, pošto znam da mnogi od vas, uključujući i mene ne vole recepte "na šalice", da vam olakšam, ovdje možete pronaći jednostavnu tablicu koja će vam pomoći u preračunavanju.
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar