ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Roladice od svinjetine



Na ručak vam dolaze gosti koje želite iznenaditi nečim finim ali vaše kuharske sposobnosti nisu prevelike? Bez brige, ovo je riješenje. Pripremite se na to da budete iznenađeni jednostavnošću ovog jela koje na kraju izgleda jako komplicirano. "Vau" efekt garantiran ;)

SASTOJCI:

svinjski but
2 kriške kruha
1dcl mlijeka
1 jaje
peršin
senf
mrkva
kiseli krastavci
sol, papar, vegeta

PRIPREMA:

Odreske svinjskog buta stanjite čekićem za meso, posolite i popaprite. Kruh izmrvite i namočite u mlijeku. Kad se natopi, ocijedite višak mlijeka, kruhu dodajte nasjeckani peršin, žlicu senfa i vegetu. Prepecite na malo ulja i na kraju dodajte jaje da sve poveže. Mrkvu narežite na trakice i skuhajte. Na meso namažite pripremljeni nadjev od kruha i na vrh stavite nekoliko trakica kuhane mrkve i kiselih krastavaca. Zarolajte i učvrstite čačkalicama ili kuharskom špagom. Na tavi sa vrućom masti zapecite sa svih strana a zatim podlijte sa vodom i kuhajte dok meso ne omekša. Nakon kuhanja izvadite čačkalice i roladice narežite i poslužite uz prilog pa vašem izboru. Ja sam se odlučila na krokete od krumpira. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+:Meso može biti i piletina ili puretina, a naravno i govedina. Nadjev je skroz univerzalan i možete ga doraditi sa nekim začinskim biljem, špekom, sirom ili nečim po vašoj želji. Punjene je također opcionalno, pa tako možete staviti šparoge, kuhana jaja ili bilo što po vašem ukusu, imajući na umu presjek roladica i njihov izgled.




Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar