SASTOJCI:
200g čokolade
200g margarina
150g šećera
200g mljevenih badema (ili lješnjaka)
2 jaja
150g mljevenih petit keksa
+ keksi za slaganje i malo mlijeka
PRIPREMA:
Jaja i šećer pjenasto izradite, dodajte otopljenu čokoladu i margarin pa sve zajedno kuhajte na pari 20-ak minuta, odnosno dok smjesa ne postane gušća. Skinite sa vatre i umješajte mljevene bademe i petit kekse. Gustoća bi trebala biti takva da smjesu možete oblikovat rukama. Ako treba dodajte još mljevenih keksa dok to ne postignete. Cijele petit kekse umočite u mlijeko, složite na pladanj. premažite još toplom kremom pa ponovite postupak sa keksima namočenima u mlijeko. Ostavite par sati da se fino stegne i opusti, režite trokutiće i uživajte. I to je to. Dobar tek!
SAVJET+: Ako ne volite kreme kuhane na pari, možete ju skuhati i na laganoj vatri, rezultat je isti, samo morate biti oprezniji da jaja ne koaguliraju. Umjesto badema možete staviti i orahe, a jedan dio možete nasjeckati ako volite komadiće za grickanje.
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar