srijeda, 17. rujna 2014.

Čokoladni sendviči


Keksi i čokolada. Super. Obožavam ovakve jednostavne i fine stvari. Za čas se složi, ni ne hladi se dugo, a jako je ukusno i dekorativno. Za dječje rođendane, okupljanje sa prijateljima ili lijeno nedjeljno popodne, meni uvijek prvi izbor :)


SASTOJCI:

200g čokolade
200g margarina
150g šećera
200g mljevenih badema (ili lješnjaka)
2 jaja
150g mljevenih petit keksa
+ keksi za slaganje i malo mlijeka

PRIPREMA:

Jaja i šećer pjenasto izradite, dodajte otopljenu čokoladu i margarin pa sve zajedno kuhajte na pari 20-ak minuta, odnosno dok smjesa ne postane gušća. Skinite sa  vatre i umješajte mljevene bademe i petit kekse. Gustoća bi trebala biti takva da smjesu možete oblikovat rukama. Ako treba dodajte još mljevenih keksa dok to ne postignete. Cijele petit kekse umočite u mlijeko, složite na pladanj. premažite još toplom kremom pa ponovite postupak sa keksima namočenima u mlijeko. Ostavite par sati da se fino stegne i opusti, režite trokutiće i uživajte. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Ako ne volite kreme kuhane na pari, možete ju skuhati i na laganoj vatri, rezultat je isti, samo morate biti oprezniji da jaja ne koaguliraju. Umjesto badema možete staviti i orahe, a jedan dio možete nasjeckati ako volite komadiće za grickanje.





Do čitanja!
Slavka


Nema komentara:

Objavi komentar