srijeda, 22. siječnja 2014.

Princeze



Ovaj tjedan odlučila sam se na nešto nježno, pahuljasto i prefino. Princes krafne ili princes uštipci kolači su od kuhanog tijesta za koje vjerovatno svi znaju. A kao svaki takav kolač, postoji i mnoštvo recepata jer svatko doda nešto svoje.Recept koji vam danas predstavljam, naraštajima je u mojoj obitelji, prenosi se sa koljena na koljeno, isproban je bezbroj puta, i ono najvažnije, svaki put su savršene ;)


SASTOJCI:

Tijesto: 2,5 dcl vode
            10 dag masti
            15 dag brašna
            1 žličica praška za pecivo
            prstohvat soli
            4 jaja

Krema: 4 dcl mlijeka
            2 jaja
            6 žlica šećera
            6 žlica brašna
            1 vanilin šećer
            10 dag margarina
+ slatko vrhnje po želji

POSTUPAK:

Vodu i mast stavite da zavrije. Brašno pomješajte sa praškom za pecivo i soli i dodajte tekućini koja vrije. Dobro miješajte i kuhajte dok se na dnu posude ne stvori tanki sloj. Zatim skinite sa vatre i dodavajte jaja jedno po jedno i dobro umutite između svakog dodavanja. Žlicom ili kuharskom špricom stavljajte kuglice tijesta na pek papir i pecite dok ne porumene. Prvih 10 min pećnica se NE SMIJE!! otvarati jer u tom slučaju princeze sjednu i propale su.
Za kremu razmutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i brašnom i skuhajte  u mlijeku. U hladno dodajte 10 dag margarina. Punite princeze kremom i šlagom. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Kad su princeze  pečene ostavite ih dodatnih 10 min u pećnici sa otvorenim vratima da se temperatura postupno snižava. Pričekajte dok se potpuno ne ohlade a tek ih onda razrežite





















Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar