Godinu starija, godinu iskusnija. I ovaj sam rođendan proslavila kako i priliči, uz čokoladnu bombu. Recept je kombinacija svih čokoladnih recepata koje sam ikad smislila i skromno mogu reći da je usavršen. Jedva čekam sljedeći rođendan, a i svi ostali ;)
SASTOJCI:
Kore:20dag čokolade
10dag šećera
15dag maslaca
4 jaja
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
Kreme:1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
3 pudinga od čokolade
10dag šećera (po 5dag u svaku kremu)
25dag maslaca (po 12,5dag u svaku kremu)
20dag crne milka čokolade
20dag bijele milka čokolade
1/2 l slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmješajte. Dodajte rastopljenu čokoladu i maslac, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo. Pecite u kalupu, u prethodno zagrijanoj pećnici 30' na 200°C. Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela.
Za kreme posebno skuhajte pudinge od čokolade u pola litre mlijeka a zatim i pudinge od vanilije u ostatku mlijeka. U vrući čokoladni puding dodajte crnu milku, a u vrući puding od vanilije dodajte bijelu milku. Dobro izmješajte da se čokolade otope. Kad se kreme ohlade do sobne temperature umješajte u svaku pola maslaca sobne temperature. Pola litre slatkog vrhnja umutite u čvrsti šlag pa jednu trećinu umješajte u crnu kremu, drugu trećinu u bijelu kremu a ostatak iskoristite za dekoraciju. Moj redosljed slaganja je bio kora+crna krema+bijela krema+kora+crna krema+bijela krema i dekoracije. I to je to. Dobar tek!
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar