ponedjeljak, 21. rujna 2015.

Čokoladna kraljica



Godinu starija, godinu iskusnija. I ovaj sam rođendan proslavila kako i priliči, uz čokoladnu bombu. Recept je kombinacija svih čokoladnih recepata koje sam ikad smislila i skromno mogu reći da je usavršen. Jedva čekam sljedeći rođendan, a i svi ostali ;)


SASTOJCI:

Kore:20dag čokolade
         10dag šećera
         15dag maslaca
         4 jaja
         1 vanilin šećer
         1/2 praška za pecivo

Kreme:1 l mlijeka
            3 pudinga od vanilije
            3 pudinga od čokolade
            10dag šećera (po 5dag u svaku kremu)
            25dag maslaca (po 12,5dag u svaku kremu)
            20dag crne milka čokolade
            20dag bijele milka čokolade
            1/2 l slatkog vrhnja


PRIPREMA:

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmješajte. Dodajte rastopljenu čokoladu i maslac, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo. Pecite u kalupu, u prethodno zagrijanoj pećnici 30' na 200°C. Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela.
Za kreme posebno skuhajte pudinge od čokolade u pola litre mlijeka a zatim i pudinge od vanilije u ostatku mlijeka. U vrući čokoladni puding dodajte crnu milku, a u vrući puding od vanilije dodajte bijelu milku. Dobro izmješajte da se čokolade otope. Kad se kreme ohlade do sobne temperature umješajte u svaku pola maslaca sobne temperature. Pola litre slatkog vrhnja umutite u čvrsti šlag pa jednu trećinu umješajte u crnu kremu, drugu trećinu u bijelu kremu a ostatak iskoristite za dekoraciju. Moj redosljed slaganja je bio kora+crna krema+bijela krema+kora+crna krema+bijela krema i dekoracije. I to je to. Dobar tek!





Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar