petak, 11. rujna 2015.

Pizza-kruh




Domaća pizza u svakom obliku je odlična pizza. Ako vam je dosadila obična, probajte ju u obliku kruščića/pletenice. Lako se reže i servira, a možete ju spakirati i u torbu svog školarca za finu užinu. :)


SASTOJCI:

500g brašna za dizana tijesta
250ml mlijeka
100ml ulja
pola svježeg kvasca
1 žličica šećera
2 žličice soli

+šunka za pizzu, narezana na trakice, kečap, origano, ribani sir, 1 jaje (za premazivanje)

PRIPREMA:

U mlakom mlijeku otopite kvasac i šećer. Pomiješajte s brašnom, uljem i dodajte sol. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga oko pola sata da se diže. Kad se udvostruči, podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravilan pravokutnik. Sredinu pravokutnika ostavite cijelu a sa svake strane napravite kose zareze cijelom dužinom stranice. Sredinu napunite sastojcima za pizzu po svom ukusu, ja sam stavila kečap, origano, šunku za pizzu, sir i kobasice. Zareze sa svake strane preklapajte preko nadjeva kao da radite pletenicu i krajeve dobro stisnite da nadjev ne iscuri. Premažite jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici 30' na 200°C. I to je to. Dobar tek!




Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar