subota, 28. studenoga 2015.

Riblje polpete



Aljaška kolja je riba koja je kod nas veoma povoljna pa je zbog toga često na meniju. Veoma je mekana i sadrži dosta vode te se često raspadne prilikom pretjerane termičke obrade. Pripada porodici bakalara i zbog te njene tendecije da se raspadne došla sam na ideju da ju tako raspadnutu i iskoristim u jelu. Pa su nastale polpete.


SASTOJCI:

1kg fileta aljaške kolje (ili neke druge ribe)
2 dcl bijelog vina
3 dcl vode
5 krumpira
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 jaja
sol, papar, vlasac
krušne mrvice (po potrebi)

PRIPREMA:

Ribu skuhajte u mješavini vina i vode, a kad je kuhanja ocijedite ju i natrgajte na sitne komadiće. Krumpir skuhajte u ljusci, a kad se skuha i malo ohladi, ogulite ga i naribajte. Luk i češnjak popržite dok ne omekšaju i dobiju zlatno smeđu boju. Dodajte naribanom krumpiru zajedno sa komadićima ribe, jajima i začinima.. Zamjesite smjesu i ako je previše ljepljiva dodajte krušne mrvice. Radnu površinu posipajte krušnim mrvicama da vam se smjesa ne zaljepi za nju i razvaljajte na 1cm debljine. Čašom ili rezačem za krafne režite krugove i pecite na ulju dok ne porumene s obje strane. Nakon pečenja ostavite na kuhinjskom ručniku da se ocijedi višak masnoće. I to je to. Dobar tek!




Do čitanja!
Slavka


Nema komentara:

Objavi komentar