SASTOJCI:
ZA BISKVIT:
100 g maslaca
180 g čokolade za kuhanje
150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
3 jaja
150 g šećera
1 vrećica vanlin šećera
ZA KREMU:
150 ml slatkog vrhnja
50 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA:
Maslac otopite, dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo.
Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte pripremljenu čokoladu s maslacem, a na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.
Smjesu izlijte u lim za pečenje (30×18 cm) koji ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom.
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Za kremu samo zagrijte slatko vrhnje, i u njemu otopite čokoladu. Tu smjesu vruću prelijte po vrućem biskvitu. Kad se sve ohladi, po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kakaom. Može se poslužiti sa sladoledom. I to je to.
Dobar tek!
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar