ponedjeljak, 29. travnja 2013.

Studentski ručak by Slavka #6


                                         PROLJETNA RAPSODIJA


SASTOJCI:

mrkva
luk
šampinjoni
kukuruz šećerac
peršin  
mahune
grašak
paprika
kobasica (po izboru, mogu i hrenovke)
sol, papar
voda
kiselo vrhnje (nije obavezno)


PRIPREMA:

Sitno nasjeckajte luk, lagano ga popržite na ulju,  a zatim dodajte sjeckane šampinjone. Kad se gljive opuste, dodajte narezanu kobasicu (ovdje je korištena kranjska) ili hrenovke. Lagano zapecite, a zatim dodajte i svo ostalo povrće i malo vode. Kuhajte dok povrće nije kuhano, i dok sva voda ne ispari, a onda sve lagano zapecite. Možete poslužiti sa kiselim vrhnjem, ili majonezom. Ovo jelo može biti samostalan obrok ili dobar prilog tjestenini, a hladno može poslužiti i kao salata. I to je to. Dobar tek!

Do čitanja!
Slavka



Nema komentara:

Objavi komentar