utorak, 18. veljače 2014.

Američke krafne


Krafne? Super. Krafne prelivene čokoladom? Milijun puta bolje!! Definitivno jedan od recepata koji će od sad biti češće na repertoaru, ne samo za fašnik.

SASTOJCI: 

50 dag brašna
2 jaja
10 dag šećera
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
1 suhi kvasac
1 dcl mlijeka
5 dag rastopljenog maslaca
+čokolada i maslac za ukras


PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka napravite tijesto, razvaljajte na 1,5 cm debljine i režite veličine kakve želite. U sredini napravite rupice, posložite u namašćeni pleh za pečenje i ostavite 45' da miruju. Zatim ih premažite otopljenim maslacem i pecite u pećnici 20' na 180°C. Pečene umočite u čokoladu rastopljenu sa malo ulja i ostavite da se ohlade. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Tijesto nakon valjanja može biti i malo deblje, neće škoditi. Pazite da ih ne prepečete jer struktura kolača je slična keksima i ako se previše ispeku, postanu tvrdi.






Do čitanja!
Slavka




Nema komentara:

Objavi komentar