nedjelja, 7. travnja 2013.

Studentski ručak by Slavka #4


GULAŠ OD SVINJETINE


SASTOJCI:

svinjetina (komad od buta za odreske)
1 manja glavica crvenog luka
1 žlica brašna 
1 žlica mljevene crvene paprike
ulje
sol, papar
voda
krumpir

PRIPREMA:

Luk nasjeckajte na kockice i pržite na vrućem ulju. Kad omekša i dobije zlatno žutu boju, dodajte meso narezano na kockice. Lagano ga pirjajte dok ne ispari sva tekućina koju meso pusti. Zatim dodajte začine po želji, crvenu papriku i brašno. Dobro promješajte i podlijte sa vodom.  Treba vam dovoljno vode da pokrije meso. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, a gulaš dobije potrebnu gustoću. Možda će vam tijekom kuhanja trebati još vode. U tom slučaju dodavajte toplu vodu da ne prekidate proces kuhanja, jer će to ubrzati kuhanje mesa ;)
 Za prilog skuhajte krumpir i napravite pire. Isto tako možete koristiti rižu i bilo koju tjesteninu. I to je to. Dobar tek!


Do čitanja!
Slavka





Nema komentara:

Objavi komentar