petak, 26. travnja 2013.

Studentski ručak by Slavka #5


LAGANA PROLJETNA JUHA

SASTOJCI:

mrkva
celer
peršin (list i korjen) 
par listova kelja
ulje
sol, papar
voda
jaje
brašno


 PRIPREMA:

Svo povrće sitno nasjeckajte, i stavite kuhati. Prelijte sa dovoljno vode da bi vam nakon kuhanja ostala količina koju želite za juhu. Začinite po želji, i dodajte par kapi ulja. Može se dodati i komadić goveđe ili povrtne kocke za juhu za jači okus. Kad je povrće kuhano, od jaja i brašna napravite smjesu za žličnjake. Smjesa treba biti gusta i ljepljiva. Malu žličicu umočite u juhu, a zatim vadite malu količinu tijesta i ostavljajte u juhu. Žličnjaci su kuhani kad isplivaju na površinu. I to je to. Dobar tek!

Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar