petak, 5. travnja 2013.

Čokoladna torta





Sastojci (Broj osoba: 6)


150g margarina za kuhanje
6 jaja
6 žlica šećera
5 žlica brašna
prašak za pecivo
2 žlice kakaa
1dcl mlijeka
2 žlice ulja

Za kremu: 

3 čokolade za kuhanje, jedna mliječna čokolada (ja koristim Dorinu) i 7,5 dcl slatkog vrhnja.


Postupak pripreme


Prije svega, na vatru staviti vrhnje za kuhanje i isjeckanu čokoladu. Miješati dok ne zavrije, odmah skinuti s vatre, i staviti na hladno. Treba se hladiti nešto vise od sat vremena, uz povremeno miješanje.

Tijesto:

Margarin i šećer dobro umutiti i dodati žumanjke. U to staviti mlijeko i ulje, a potom dodati brašno pomješano s praškom za pecivo, dodati kakao, promješati. izliti u namazan i pobrašnjen kalup. Peći 20 minuta na 220 stupnjeva. Ohladiti i rezati na tri dijela.
Kada se ohladi svaki dio namočiti sa prethodno prokuhalom vodom. Oko pola litra vode sa 5 žlica šećera.

Kremu podijeliti na tri dijela, onako u posudi, da vam bude lakše. Donju koru dobro natopiti i onda mazati, tako i drugu i treću. Treći dio kreme rasporediti po cijeloj torti. po želji ukrasiti čokoladnim mrvicama i tučenim slatkim vrhnjem. I to je to. Dobar tek!


Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar