petak, 25. listopada 2013.

Halloween pie (pikantna pita od bundeve)



Sastojci


2 šalice pirea od bundeve (500 g oguljene bundeve prokuhajte i zgnječite)
18,5 dag smeđeg šećera
3 jaja
150 ml slatkog vrhnja za šlag
1/4 žličice mljevenog đumbira
1/4 žličice mljevenog klinčića
2 žličice začina za medenjake
Tijesto:250 g glatkog brašna
               110 g maslaca
               110 g šećera u prahu
               1 jaje


Postupak pripreme


Od brašna, šećera maslaca i jaja umijesite  tijesto, pa oblikujte kuglu, zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Tijesto razvaljajte i premjestite u kalup za pite. Vratite u hladnjak još pola sata. Pećnicu zagrijte na 180°C. Kalup s tijestom prekrite masnim papirom i odozgor stavite grah. Pecite tako 10', a zatim maknite grah i papir i pojačajte temp. na 220°C. U mikseru pomješajte pire o bundeve, jaja, vrhnje, šećer i začine te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko napola pečenog tijesta i pecite 10' na 220°C, a zatim smanjite na 150°C i pecite još 30-40'. Ohladite prije posluživanja. I to je to. Dobar tek!


SAVJET+: Možete bundevu i ispeći, ne mora biti kuhana. Razvaljano prhko tijesto dobro je vratiti u hladnjak jer se tako ne skuplja tokom pečenja, ali u žurbi možete i preskočit ovaj korak. A znam da grah na tijestu čudno zvuči, ali ima i on svoju svrhu. Drži tijesto kako se ne bi napuhalo dok se peče bez nadjeva. 






Nema komentara:

Objavi komentar