srijeda, 16. listopada 2013.

Crno-bijela torta


SASTOJCI:


15 dag maslaca
10 dag smeđeg šećera
30 dag tamne čokolade
17,5 dag badema
3 jaja 
11 dag brašna 
2 žlice kakaa
malo soli
30 dag bijele čokolade
6 dcl slatkog vrhnja za šlag

PRIPREMA:


Otopiti maslac, smeđi šećer i tamnu čokoladu na pari. U to dodati 3 jaja, brašno, malo soli, kakao i sjeckane bademe. Izliti u kalup i peći oko pola sata na 180°C. Vrući biskvit bude jako mekan i mrvičast, ali kad se ohladi, jako se stisne, zato pazite da ga ne prepečete ;)
Za kremu istopite bijelu čokoladu sa oko 2 dcl slatkog vrhnja na pari. Ostatak vrhnja istucite u šlag i izmješajte sa ohlađenom kremom od bijele čokolade. Dio šlaga sačuvajte za ukrašavanje. Gotovu kremu premažite po biskvitu i dobro ohladite. Ukrasite po želji. I to je to. Dobar tek!

Do čitanja!
Slavka






Nema komentara:

Objavi komentar