SASTOJCI:
25 dag brašna
15 dag šećera
15 dag maslaca
1/2 praška za pecivo
3 žumanjka
Nadjev I: 25 dag svježeg sira
10 dag šećera u prahu
snijeg od 3 bjelanjka
Nadjev II: 15 dag mljevenih oraha
2 žlice šećera
malo ruma
POSTUPAK:
Radimo klasično prhko tijesto. Pomješajte brašno, prašak za pecivo i šećer, i u tu smjesu utrljajte maslac do faze krupnih mrvica. Tad dodajte žumanjke i umijesite tijesto. Podijelite ga na 2 dijela, jedan dio razvaljajte i stavite u namašćeni lim za pečenje, a ostatak zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač, ne u hladnjak, nego baš u dio sa ledom :p
Za nadjev od oraha samo pomiješajte orahe i šećer i ravnomjerno rasporedite po tijestu. Na orahe izlite nadjev od sira koji pripremate tako da napravite čvrst snijeg od bjelanjaka uz dodavanje šećera i na kraju umutite sir. Za kraj, zamrznuto tijesto naribajte na ribež preko svega i pecite na 180°C dok ne dobije zlatno žutu boju. I to je to. Dobar tek!
SAVJET+: Tijesto valjajte na plastičnoj foliji jer ćete si na taj način olakšati prebacivanje u lim, a i izbjeći nepotrebno dodavanje brašna. Pečenu pitu posipajte šećerom u prahu i režite na kocke.
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar