ponedjeljak, 17. ožujka 2014.

Green gold-st.Patrick's day edition



Obožavam Irsku. Životni san mi je da ju jednom posjetim. Predivne zelene livade, djetelina, zlatnu ćup na kraju duge..i dan svetog Patrika. Ok, možda ću na putovanje malo pričekati, ali uz sretnu djetelinu i finu juhicu mogu odlutati bar u mašti ;)

SASTOJCI:

maslac
1 poriluk
2 mlada luka
grašak
pileći temeljac
vlasac
menta
sol i papar

PRIPREMA:

Na maslacu pirjajte luk i poriluk dok ne omekšaju. Dodajte pileći temeljac, grašak i mentu. Kuhajte 10 minuta na jačoj vatri. Dodajte vlasac i začine. Juhu ispasirajte u blenderu, štapnim mikserom ili drobilicom za krumpir, ovisno o tome kakvu juhu želite. Glatka juha zahtjeva više miksanja, a ako volite poneki komadić, dovoljno je samo propasirati drobilicom za krumpir. Poslužite sa sezamom ili kruhom od češnjaka. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Grašak sam prije kuhanja očistila od vanjske opne. To je dodatan trud ali se definitivno isplati. Jednostavniji način da se riješite žilavih opni je da gustu juhu protisnete kroz sito. U juhu možete dodati malo vrhnja.


Do čitanja!
Slavka




Nema komentara:

Objavi komentar