ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Breakfast foods!

Doručak je najvažniji obrok u danu, a često ga preskačemo. Neki pate od nedostatka vremena, drugi jednostavno nisu jutarnji tipovi i ne mogu jesti čim ustanu. A neki ga obožavaju. Bez obzira u koju kategoriju da se svrstavate, imam nekoliko prijedloga za fine, zdrave i brze doručke koje morate isprobati. ;)

1. ON TO GO!

Ovo je doručak koji pripremite jedan ili više dana unaprijed, posebno ako znate da ćete biti u gužvi. Radi se o muffinima od banane. Super brzi za napraviti, mogu stajati nekoliko dana i jednostavno su savršeni uz sok od svježe cijeđenog voća ili voćni jogurt. Recept za muffine možete pogledati ovdje.



2. QUICK & EASY!

Zobena kaša je jedan od mojih novootkrivenih favorita. U malo vode ili mlijeka 10 minuta prokuhajte zobene pahuljice. Za više okusa dodajte cimet, kokos, med i komadiće banane. Ne samo da će vas zasititi na duže vrijeme, nego zobena kaša pomaže u snižavanju kolesterola, a kokos je sjajan za kožu i kosu.
Ako ne volite kuhanu kašu, pahuljice možete kombinirati sa grčkim jogurtom i svježim voćem.



3. SIT DOWN MEAL!

Ako ujutro imate nešto više vremena, predlažem omlet od bjelanjaka. Bjelanjci sadrže jako malo kalorija. Ispecite ih uz dodatak papra i vlasca za dodatan okus. Ja volim dodati malo salate ili mladog luka, ali omlet možete napraviti i u obliku sendviča. Malo raženog kruha, pečeni bjelanjci, avokado i rajčica i spremni ste za nove pobjede.




4.BREAKFAST CLASIC!

Jedan od najdražih doručaka ikad su mi, naravno, palačinke. Tu možete stvarno improvizirati i koristiti sastojke koje vam srce zaželi. Ako želite zdraviju varijantu, možete koristiti ječmene pahuljice umjesto brašna, bananu kao zaslađivač, i bjelanjke ili bademovo mlijeko umjesto  običnog mlijeka. Recept za osnovnu smjesu za američke palačinke možete naći ovdje. I to je to. Dobar tek!


Do čitanja!
Slavka




Nema komentara:

Objavi komentar