ponedjeljak, 24. ožujka 2014.

Roll up cake-my way!



Kad vidim nešto zanimljivo, moram to isprobati. Sigurno ste vidjeli slike šarenih rolata, sa uzorcima i raznim oblicima. Ja sam odlučila napravit nešto takvo, ali ultra jednostavno. Dakle, iskusne moje kuharice, ovo nije recept za vas, već za nekoga na početnoj razini. Jer svi vole slatko ;)


SASTOJCI:

5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
1 prašak  za pecivo
+ 1 žlica kakaa

Krema: 4 dcl mlijeka
            3 žlice šećera
            1 puding od vanilije

PRIPREMA:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke pjenasto izradite sa šećerom. Sjedinite obje smjese i dodajte brašno sa praškom za pecivo. Odvojite nekoliko žlica smjese u plastičnu vrećicu, odrežite vrh i po protvanu obloženom sa pek papirom iscrtajte željene oblike. Stavite u zagrijanu pećnicu na 2 minute. U ostatak smjese dodajte kakao i prelijte po žutim oblicima. Vrijeme pečenja ovisi o debljini smjese, ali svakako pazite da ne prepečete tijesto jer će se u tom slučaju pri motanju lomiti na komade. Pečeni biskvit istresite na vlažnu krpu, odvojite pek papir i odmah zamotajte kako bi zadržao oblik i nakon hlađenja. Pri motanju pazite da strana sa uzorcima bude izvana. Za kremu jednostavno skuhajte puding i kad se stisne premažite po kolaču i zarolajte. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Krema  može biti po vašem izboru, a možete dodati i voće za bolji okus. Ovaj recept je zaista kao prazno platno na kojem možete pokazati svu svoju kreativnost, igrajte se bojama, okusima i oblicima i uživajte. ;)





Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar