srijeda, 5. ožujka 2014.

Super povrće - KELJ!!



U zadnje vrijeme sam doslovno opsjednuta keljem. Što uopće nije loše, kad se u obzir uzmu sve njegove sposobnosti. Kelj je vrlo hranjiv, ima snažna antioksidativna svojstva, te djeluje anti-upalno. A može se jesti na 100 načina, kao salata, kuhan, u polpetama, pohan, ili u složencima, izbora stvarno ima. Osobno mi je najdraži kao glavna zvijezda "čudotvorne" juhice od povrća koju vam danas predstavljam. Idealna je za današnji post, ili ako vam to nije važno, savršena je dnevna doza vitamina i minerala, kao i ostalih hranjivih tvari. a još je uz to i fino :)


SASTOJCI:

kelj
mrkva
grašak
krumpir
crveni luk
češnjak
sol, papar
voda
ulje

PRIPREMA:

Na malo ulja prepržite luk i češnjak, zatim dodajte krumpir i mrkvu i njih kratko propirjajte. Podlijte sa vodom. Kad je krumpir napola kuhan, dodajte kelj i grašak. Začinite po želji i kuhajte dok kelj nije kuhan. I to je to. Dobar tek!


SAVJET+: U juhu možete dodati blitvu, gljive ili kukuruz. Ako želite kaloričniju i kremastiju juhu, možete dodati i malo vrhnja za kuhanje i poslužiti uz prepečene kockice kruha.






Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar