ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

Čoko-loko pita



SASTOJCI:

Tijesto: 28 dag brašna
             15 dag maslaca
              2 žumanjka
              3 žlice vode
              malo soli
Fil:  20 dag čokolade
       10 dag šećera
        5 dag sjeckanih badema
        3 žumanjka
        snijeg od 5 bjelanjaka

PRIPREMA:

Utrljajte maslac u brašno tako da dobijete nešto slično  krupnijim krušnim mrvicama. Zatim dodajte sol, vodu, žumanjke i umijesite prhko tijesto. Podijelite i oblikujte dvije kugle, pa ih ostavite u hladnjaku pola sata zamotane u prozirnu foliju. Prvu koru razvaljajte i stavite u namašćen kalup. Pecite 5 min. Za fil izmiješajte jaja sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu i na kraju snijeg od bjelanjaka. Prelijte po napola pečenoj kori i vratite u pećnicu još 5 min. Za to vrijeme razvaljajte drugu koru. Izvadite pitu iz pećnice, prekrite drugom korom i na nekoliko mjesta probodite vilicom. Pecite tako dok ne porumeni. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Ovakav način pečenja sam sama izabrala jer u originalnom receptu se peče sve zajedno, ali nastane problem jer gornja kora zagori dok unutrašnjost i donja kora ostanu nepečeni. Na ovaj način ćete izbjeći razlike u pečenju jer svemu dajete priliku da se ispeče. Tako kore budu prhke i hrskave, a unutrašnjost sočna i meka.

Do čitanja!
Slavka 






Nema komentara:

Objavi komentar