SASTOJCI:
60 dag brašna
5 dag maslaca
1 dcl ulja
4 dcl mlijeka
1 svježa germa
1 žlica šećera
sol
+ 2 žumanjka, sol i sezam za posipanje
POSTUPAK:
Mlijeko umlačite, dodajte šećer i germu i pustite da se rastopi. U brašnu napravite udubinu i u nju ulijte mlijeko sa germom. Malo promješajte i ostavite da se zapjeni (oko 15 minuta). Zatim dodajte omekšali maslac i ulje i posolite. Zamijesite glatko tijesto i razdijelite u 4 loptice. Svaku lopticu razvaljajte na pola centimetra debljine i izrežite 8 jednakih trokuta. Svaki trokut motajte od šireg kraja prema užem. Posložite u namašćen lim za pečenje, premažite žumanjcima i posipajte sa soli i sezamom. Pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju. I to je to. Dobar tek!
SAVJET+: Kiflice možete napuniti sa hrenovkama, suhim vratom, kulenom ili čak nutelom, ovisi kakve kombinacije više volite. Dok ih slažete u lim pripazite da ostavite dovoljno mjesta između njih jer se tokom pečenja dižu i šire. Isto tako, da bi spriječili da se zalijepe jedne za druge ili za lim, pazite da vam žumanjci ne cure preko tijesta.
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar