ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

Katine čokoladne kocke




SASTOJCI:

5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
Krema: 3 jaja
            3 žlice šećera
            3 žlice brašna
            2 žlice gustina
            10 dag čokolade za kuhanje
            1/2 L mlijeka
            25 dag margarina

POSTUPAK:

Od bjelanjaka napravite čvrst snijeg. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom. Pomješajte brašno, kakao i prašak za pecivo i drvenom kuhačom naizmjenično u smjesu žumanjaka i šećera dodavajte bjelanjke i brašno. Pecite 20' na 180°C.
Za kremu izmješajte jaja sa šećerom i brašnom i skuhajte u mlijeku. U vruće dodajte omekšalu čokoladu, a u hladno margarin. Ohlađenom kremom premažite hladni biskvit i prelijte čokoladnom glazurom. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Meni je ostalo malo kreme jer nisam htjela da je bude previše u odnosu na biskvit, pa sam u nju dodala malo mljevenih petit keksa i napravila kuglice. Super za dekoraciju ili dodatnu slasticu.












Do čitanja!
Slavka


Nema komentara:

Objavi komentar