srijeda, 6. studenoga 2013.

Zalogajčići i koromač



SASTOJCI:

1 koromač
maslac
50 g goude
50 g šunke
2 jaja
brašno
mlijeko
sol
papar
kiselo vrhnje ( ili tartar)

PRIPREMA:

Koromač narežite na tanke ploškice. Sitne zelene listove odvojite za kasnije.  Na tavi zagrijte maslac pa na njemu lagano pirjajte koromač, povremeno podlijevajte s vodom dok ne omekša. Začinite po želji.
Od jaja, brašna, mlijeka i soli napravite smjesu kao za palačinke, samo gušću. U to dodajte na sitno nasjeckanu šunku i sir (sir se može i naribati) i listiće koromača. Smjesu žlicom stavljajte na vruće  ulje i pecite s obje strane. Poslužite s pečenim koromačem i kiselim vrhnjem ili tartarom. I to je to.dobar tek!

SAVJET+: Koromač je specifičan, ako ga volite, volite, ako ne, zavoljet ćete ga ;) Mene mirisom jaaako podsjeća na zvjezdasti anis koji se jako dobro slaže sa narančom, tako da malo narančinog soka na pečenom koromaču čini čuda. Ali ako niste ljubitelj slatko/slanih kombinacija, radije se držite klasike. Ja osobno volim malo , po nekima, čudne kombinacije. Ključ dobrog recepta je eksperimentiranje sa okusima.


Do čitanja!
Slavka 

Nema komentara:

Objavi komentar