SASTOJCI:
1 koromač
maslac
50 g goude
50 g šunke
2 jaja
brašno
mlijeko
sol
papar
kiselo vrhnje ( ili tartar)
PRIPREMA:
Koromač narežite na tanke ploškice. Sitne zelene listove odvojite za kasnije. Na tavi zagrijte maslac pa na njemu lagano pirjajte koromač, povremeno podlijevajte s vodom dok ne omekša. Začinite po želji.
Od jaja, brašna, mlijeka i soli napravite smjesu kao za palačinke, samo gušću. U to dodajte na sitno nasjeckanu šunku i sir (sir se može i naribati) i listiće koromača. Smjesu žlicom stavljajte na vruće ulje i pecite s obje strane. Poslužite s pečenim koromačem i kiselim vrhnjem ili tartarom. I to je to.dobar tek!
SAVJET+: Koromač je specifičan, ako ga volite, volite, ako ne, zavoljet ćete ga ;) Mene mirisom jaaako podsjeća na zvjezdasti anis koji se jako dobro slaže sa narančom, tako da malo narančinog soka na pečenom koromaču čini čuda. Ali ako niste ljubitelj slatko/slanih kombinacija, radije se držite klasike. Ja osobno volim malo , po nekima, čudne kombinacije. Ključ dobrog recepta je eksperimentiranje sa okusima.
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar