SASTOJCI:
1 manja glavica luka
1 češanj češnjaka
muškatni oraščić
klinčić
bundeva izrezana na kockice
vrhnje za kuhanje
kiselo vrhnje
kruh
maslac
PRIPREMA:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte pa pirjajte na maslacu dok ne omekša, ali ne smije dobiti jaku boju. Ako treba, može se dodati malo vode. Zatim dodajte kockice bundeve i podlijte vodom. Kuhajte dok bundeva ne omekša, a zatim ju usitnite štapnim mikserom ili drobilicom za krumpir. Dodajte muškatni oraščić, klinčić, sol i papar. Dolijte vode dok ne dobijete željenu gustoću i kuhajte još par minuta. Skinite juhu ja vatre i dodajte malo vrhnja za kuhanje. Kruh izrežite na kockice i popržite na masnoći. Juhu poslužite sa prepečenim kruhom i žlicom kiselog vrhnja. I to je to. Dobar tek!
SAVJET+: Možete dodati i malo cimeta ili đumbira. Nemojte dodavati vrhnje dok se juha još kuha jer bundeva i vrhnje imaju tendenciju reagiranja pa se juha odvoji i ne izgleda baš lijepo. Sa okusom se ništa ne mijenja, razlika je samo u estetici. Može se poslužiti i sa prepečenim sjemenkama bundeve.
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar