SASTOJCI:
280 g glatkog brašna
115 g maslaca sobne temperature
150 g šećera (može i manje)
100 g smeđeg šećera
240 g pirea od bundeve
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žličice cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/2 žličice klinčića (mljevenog)
1/2 žličice soli
1 jaje
PRIPREMA:
Sve suhe sastojke pomiješati i prosijati. Mikserom umutiti jaje i šećere, dodati pire od bundeve i maslac. Zatim dodati suhu smjesu i kratko miksati da se ujednači. Zagrijati pećnicu na 180°C. Lim za pečenje prekriti papirom za pečenje. Pomoću žlice stavljati hrpice smjese veličine oraha na papir. Peći 15 minuta (provjerite čačkalicom). I to je to. Dobar tek!
SAVJET+: Pečeni kolačići su jako mekani, mirisni i neodoljivi. Za završni detalj možete napraviti karamel ili čokoladnu glazuru i time ih premazati. U smjesu prije pečenja možete dodati i neko suho voće (brusnice, grožđice..) ili komadiće čokolade.
Do čitanja!
Slavka
Nema komentara:
Objavi komentar