petak, 15. studenoga 2013.

SEZRA#3: Piletina s povrćem




SASTOJCI:

1 pileća prsa
špinat
brokula
grašak
list celera
krumpir
cvjetača
korijen celera
mrkva
timijan
majčina dušica
vlasac
brašno
sol, papar, mljevena paprika

PRIPREMA:

Pileća prsa izrežite, stanjite i začinite. Zatim pomješajte brašno i mljevenu crvenu papriku i dobivenom smjesom obložite piletinu sa svih strana. Ispecite. U posudu sa vodom stavite kuhati špinat, brokulu, grašak i list celera. Lagano posolite.U drugoj posudi skuhajte krumpir, cvjetaču, mrkvu i korijen celera. Lagano posolite. Kad je povrće gotovo,ocijedite, napravite zeleni i narančasti pire i poslužite uz piletinu. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Kad je piletina tanka, treba joj jako malo da se ispeče, otprilike 10-ak minuta. Nemojte prepeći piletinu jer onda postane suha i tvrda. U narančasti pire možete dodati par kockica maslaca da bude kremastiji. I povrće možete kombinirati po vlastitoj želji. Npr, možete napraviti crveni pire od mrkve, rotkvica i cikle po istom principu. U svim kombinacijama jelo je jako lagano i zdravo.

Do čitanja!
Slavka






Nema komentara:

Objavi komentar