petak, 8. studenoga 2013.

SEZRA#2: Jesenska piletina

SASTOJCI:

200 g pilećih prsa
desetak pečenih kestena
1 crvena paprika
1 manji poriluk (samo bijeli dio)
200 g muškatne tikve
peršin (list i korijen) 
limunov sok
ulje
sol, papar
voda

PRIPREMA:

Piletinu narežite na trakice, posolite, popaprite i ostavite sa strane. Bijeli dio poriluka nasjeckajte na kockice, tikvu, peršin i papriku na trakice. Pečene kestene očistite i prepolovite. U dobro zagrijanu tavu ulijte malo ulja i lagano popržite poriluk, zatim dodajte tikvu i korijen peršina. Kad povrće malo omekša dodajte trakice piletine. Kad se piletina zapeče sa svih strana, dodajte malo limunovog soka, pečene kestene, papriku, začine i podlijte sa malo vode. Kad je piletina kuhana, a voda ispari, dodajte i sitno sjeckani list peršina. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+:Ako želite možete iskoristiti i zeleni dio poriluka, meni je bilo malo too much, jer mi je zelenilo dao peršin. Što se tiče tikve, ja sam je skuhala do kraja, tako da se miješanjem malo i raspala, a slobodno ju možete ostavit i malo al dente. Osim toga odlično joj odgovara limunov sok, ali opet pazite da ne pretjerate jer dozu kiselosti daje i paprika. Umjesto soli možete koristiti soja sos za dašak Azije. Ako ne volite pečene kestene, mogu se stavit i kuhani, ali onaj crni dio pečenih kestena meni daje jednu jako finu notu i slatkoću koja cijelo jelo izbalansira.



Do čitanja!
Slavka

Nema komentara:

Objavi komentar