petak, 1. studenoga 2013.

SEZRA #1: Svinjetina u umaku od kestena

SASTOJCI:

200 g svinjetine
200 g kuhanih i očišćenih kestena
1 dcl crnog vina
1 češanj češnjaka
1 grančica ružmarina
ulje
sol, papar, mljevena crvena paprika

PRIPREMA:

Meso osušite kuhinjskim ručnikom, a sol, papar, papriku i sitno sjeckani ružmarin pomiješajte te dobivenom smjesom natrljajte meso sa svih strana. U tavi zagrijte malo ulja, i dodajte češnjak izrezan na ploškice. Pecite ga dok ne porumeni, a zatim ga izvadite i na to isto ulje stavite meso. Pecite oko 5 minuta sa svake strane, ali vrijeme pečenja ovisi o debljini odreska. Kad je meso pečeno izvadite ga i prekrite da zadrži toplinu. Par kuhanih  kestena izrežite na ploškice, a ostatak zgnječite u pire i dodajte masnoći od pečenja. Lagano zapecite, pa podlijte vinom i kuhajte dok ne dobijete željenu gustoću umaka. U kuhani umak dodajte i nasjeckane kestene te poslužite sa mesom. I to je to. Dobar tek!

SAVJET+: Dok pečete meso, pazite da vam ne zagori jer će to dati gorčinu umaku. Da bi to izbjegli, tijekom pečenja možete dodati malo vode. Češnjak je meni služio samo da bi aromatizirao ulje, kasnije sam ga izbacila, ali ako volite pečeni češnjak, slobodno ga dodajte umaku ;)


 Do čitanja!
Slavka 

Nema komentara:

Objavi komentar